U hebt waarschijnlijk gehoord van het gebruik van Epsom-zouten voor persoonlijke hygiëne. Het gebruik van Epsom-zout voor tomaten kan echter iets nieuws zijn.
Het is waar. Epsomzout kan ook in de tuin! en voor het doden van een boomstronk.
Wat is Epsom-zout?
Allereerst is Epsom-zout geen zout. Het is NIET het tafelzout dat je op je eten doet!
Het is eigenlijk een verbinding genaamd magnesiumsulfaat die van nature voorkomt. Het is gemaakt van magnesium, zwavel en zuurstof.
De naam Epsom is een knipoog naar een zoute bron gevonden in een deel van Engeland met dezelfde naam.
Magnesiumsulfaat staat erom bekend geweldige voordelen te bieden bij het telen van tomaten, en functioneert als plantenmeststof om te helpen bij magnesiumtekort.
Magnesium is van cruciaal belang voor de productie van chlorofyl, zaadontkieming, fotosynthese en vruchtontwikkeling. Zwavel daarentegen helpt bij de aanmaak van eiwitten en enzymen.
Ga door met leren hoe u Epsom-zout voor planten kunt gebruiken.
Gebruik vanaf het begin Epsom-zout en tomatenplanten
#1 Voor Tomaten In Potten
Voordat u Epsom-zout verstrekt, is het belangrijk om een grondtest uit te voeren om de pH van de grond en een magnesiumtekort te controleren. Gele bladeren zijn een teken van een magnesiumtekort. Op deze manier doe je niet per ongeluk te veel op je grond, wat mogelijk schadelijk is voor je plant.
Dus hoeveel Epsom-zout per liter water?
Los ongeveer 2 eetlepels Epsom-zout op in 1 gallon water. Gebruik de oplossing om uw planten water te geven.
Hoe vaak moet je Epsom-zout op planten strooien?
Je hoeft dit echter niet elke dag te doen! Gebruik de oplossing in plaats daarvan één keer per maand en schakel de rest van de dagen over op regelmatig water geven.
# 2 Bij het voor het eerst planten van tomatenzaailingen
Wanneer u voor het eerst zaailingen in de tuin plant, neem dan 1 kopje Epsom-zout en strooi dit royaal over het perceel. Idealiter beslaat 1 kopje Epsom-zout ongeveer 100 vierkante voet. Zorg ervoor dat je het gelijkmatig verdeelt. Epsom-zout helpt de transplantatieschok te verminderen.
Als je klaar bent, werk je het Epsom-zout in de tuingrond. Dit maakt het voor uw tomaten gemakkelijker om micronutriënten uit de grond te halen, celwanden te versterken, sterkere wortels te bouwen en uit te barsten in gezonde bloemen.
# 3 Onderhoud van tomatenplanten
Over het algemeen weet u of uw tomatenplanten aan een magnesiumtekort lijden als u tomatenvergelende bladeren of chlorose ziet. Wacht niet tot dit gebeurt! Terwijl je tomaten volwassen worden, blijf je Epsom-zout aan de grond toevoegen.
Hoeveel Epsom-zout voor planten?
De ideale oplossingsverhouding is 1 eetlepel Epsom-zout per voet planthoogte. Als je tomatenplant twee voet lang is, geef je hem minstens twee keer per maand twee eetlepels Epsom-zout!
Een keer op de 15e en een andere op de 30e zou perfect zijn. Voor andere planten is de algemene regel eens in de zes weken. Kies voor de minder frequente methode en observeer hoe je planten reageren.
Waarschuwing: Gebruik NIET te veel magnesium, want te veel magnesium kan leiden tot onbalans in micronutriënten en uw tomatenplant schaden.
# 4 Epsom-zout aanbrengen als grondwater of als bladspray
Hoe Epsom-zout op planten te gebruiken?
Drenken met Epsom-zout verbetert de algehele gezondheid van tomatenplanten door ze een goede dosis magnesium te geven.
Hoeveel Epsom-zout voor tomatenplanten?
Als je tomaten een boost nodig hebben, meng en los dan ongeveer een of twee eetlepels Epsom-zout op in een liter warm water. Epsom-zouten helpen bij de opname van voedingsstoffen.
Drenk aan de basis van de tomatenplanten en laat de water-zoutoplossing in de grond trekken.
Herhaal indien nodig gedurende het seizoen. Het gebruik van Epsom-zout voor paprika’s levert dezelfde voordelen op. Je bemest in wezen tomaten met Epsom-zouten.
Aanbrengen als een blad Epsom-zoutspray voor planten met dezelfde 1 of 2 eetlepels in een liter water om de 2 weken voor een boost.
Wat te verwachten bij het aanbrengen van Epsom-zouten voor tomaten
Dus, wat doen Epsom-zouten voor planten?
Epsomzout voor tomatenplanten Met de juiste toepassing kunt u tijdens het groeiseizoen de volgende resultaten van uw tomaten verwachten:
- Tomatenplanten zijn minder vatbaar voor problemen
- De tomaten dragen langer fruit met grotere opbrengsten en fruitproductie
- Verbeterde chlorofylproductie met groene nerven en bladeren
- De rijpingskleur is roder dan normaal en aantrekkelijker
- Grotere tomatenvruchten
- De tomaten zijn zoet, hebben een betere smaak en zijn ongelooflijk sappig
- Betere zaadontkieming en plantengroei
- Verbetert de opname van voedingsstoffen
Verwant: Leer hoe Epsom-zouten het potentieel voor tomatenbloesem-eindrot vergroten.
Lees meer over de ziekte van tomatenplanten, de aandoening genaamd bloesemrot (calciumtekort) en andere problemen met 21 veelvoorkomende problemen en ziekten bij tomatenplanten – hoe ze te verhelpen
Natuurlijk kunnen Epsom-zouten ook voor andere planten worden gebruikt, zoals paprikaplanten, niet alleen voor tomaten. Meer over Epsom Salt Garden “Cheats”!
Lezen: Tomaat Q & A hier
Andere gewassen die baat hebben bij Epsom-zout zijn: paprika’s, rozenstruiken met helderder gekleurde bloemen, Epsom-zout voor komkommers en Epsom-zout voor tuin of Epsom-zout voor moestuinen.
Onthoud echter dat het gebruik van alleen Epsom-zout niet de belangrijkste voedingsstoffen en vitamines levert die nodig zijn voor groei, waaronder stikstof, kalium en fosfor. Het is dus het beste om je Epsom-zout toe te voegen als onderdeel van een zelfgemaakte meststof.
Begrijp dat verschillende planten verschillende zorgbehoeften hebben, dus je zult wat onderzoek moeten doen op basis van het gewas dat je wilt kweken.